Avokado mus s limunom i kokosom (bez dodatog šećera)

Nikad dosta recepata za deserte bez dodatog šećera, zar ne? Evo još jednog kojeg vredi zabeležiti, pre svega zbog:

  • osvežavajućeg, tropskog, citrusnog ukusa
  • neodoljivo nežne, svilenkaste teksture
  • sastojaka koji uključuju zdrave masnoće iz avokada i kokosa
  • i – ono na šta ste verovatno već navikli kod Wellnessed recepata – jednostavne i brze pripreme.

Ako vam se dopada kako sve to zvuči, idemo odmah na recept.

Potrebno:

Za mus:

  • 1 avokado, oljušten i isečen na veće komade
  • 1/2 šolje (od 2,5 dl) grčkog jogurta
  • 5 kašika punomasnog kokosovog mleka (iz limenke)
  • 1 kašika limunovog soka
  • malo narendane limunove kore (pokušajte da pronađete organski limun)
  • po želji, stevija, eritritol ili ksilitol (ali mus je odličan i bez zaslađivača, nisam ga stavljala)

Dodaci:

  • Borovnice, maline ili kupine
  • Iseckani pečeni bademi
  • Tostirani listići kokosa

Priprema:

U jači blender ili multipraktik ubacite avokado, jogurt, kokosovo mleko, sok od limuna, limunovu koricu i, ako stavljate, zaslađivač. Blendirajte otprilike 1 minut, tj. dok ne dobijete glatku teksturu.

Uspite mus u ukrasnu posudu, pa ukrasite dodacima: bobičastim voćem, pečenim bademima, tostiranim listićima kokosa.

Ideja plus: Nisam ostavljala mus da se ohladi (izbegavam da jedem hladna jela), ali verujem da bi bio odličan i dobro rashlađen, ili čak i zamrznut kao sladoled. Javite utiske ako probate!

Foto: Wellnessed.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top