Nikad dosta recepata za deserte bez dodatog šećera, zar ne? Evo još jednog kojeg vredi zabeležiti, pre svega zbog:
- osvežavajućeg, tropskog, citrusnog ukusa
- neodoljivo nežne, svilenkaste teksture
- sastojaka koji uključuju zdrave masnoće iz avokada i kokosa
- i – ono na šta ste verovatno već navikli kod Wellnessed recepata – jednostavne i brze pripreme.
Ako vam se dopada kako sve to zvuči, idemo odmah na recept.
Potrebno:
Za mus:
- 1 avokado, oljušten i isečen na veće komade
- 1/2 šolje (od 2,5 dl) grčkog jogurta
- 5 kašika punomasnog kokosovog mleka (iz limenke)
- 1 kašika limunovog soka
- malo narendane limunove kore (pokušajte da pronađete organski limun)
- po želji, stevija, eritritol ili ksilitol (ali mus je odličan i bez zaslađivača, nisam ga stavljala)
Dodaci:
- Borovnice, maline ili kupine
- Iseckani pečeni bademi
- Tostirani listići kokosa
Priprema:
U jači blender ili multipraktik ubacite avokado, jogurt, kokosovo mleko, sok od limuna, limunovu koricu i, ako stavljate, zaslađivač. Blendirajte otprilike 1 minut, tj. dok ne dobijete glatku teksturu.
Uspite mus u ukrasnu posudu, pa ukrasite dodacima: bobičastim voćem, pečenim bademima, tostiranim listićima kokosa.
Ideja plus: Nisam ostavljala mus da se ohladi (izbegavam da jedem hladna jela), ali verujem da bi bio odličan i dobro rashlađen, ili čak i zamrznut kao sladoled. Javite utiske ako probate!
Foto: Wellnessed.rs